Trainingen

Bij de TVB kunnen alle facetten van de triathlon worden beoefend. De TVB heeft daarvoor de beschikking over gediplomeerde trainers en accommodaties, waaronder een 50 meter binnenbad en een verkeersvrije wielerbaan. Op dit moment worden wekelijks vier vaste trainingen verzorgd. Elke training wordt veelal verzorgd op (twee) verschillende niveaus met elk een aparte trainer, indien mogelijk.
De Triathlon Vereniging Breda (TVB) biedt haar leden trainingen op het gebied van zwemmen, fietsen, lopen en combinaties hiervan. De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde (jeugd)trainers en zijn geschikt voor alle niveaus (vanaf 10 jaar), van recreant tot wedstrijdatleet.

Zwemtraining

Er kan dit seizoen in de Wisselaar gezwommen worden tot en met 6 juli 2024. Op de volgende dagen is er geen training i.v.m. feestdagen: 9 mei 2024.

Looptraining

De looptraining op de woensdagavond begint bij atletiek vereniging AV sprint om 19:00 uur.

Wielerbaan

In de lente en zomer is er op de maandagavond fiets- en koppeltraining. In de herfst en winter is er looptraining. De exacte data van de overgang van koppel- naar looptraining en vice versa wordt op de website, per mail en op facebook gecommuniceerd. Op de volgende dagen is er dit seizoen i.v.m. feestdagen geen training: 12 februari, 1 april en 20 mei 2024.

Open water zwemmen

Vanaf mei vinden er op de donderdag zwemtrainingen plaats in de Galderse Meren. De exacte datum van de start van het open water zwemseizoen wordt op de website, per mail en op facebook gecommuniceerd. Tijdens de zomersluiting van het zwembad vinden er op dinsdag en donderdag zwemtrainingen plaats in de Galderse Meren. Er wordt verzameld op parkeerplaats P2 waarna om 19:00 uur wordt gestart met zwemmen.

Krachttraining

Op vrijdag kunnen onze leden onder professionele begeleiding werken aan kracht en core stability. Dit is een samenwerking met Sport Assistance en daardoor tegen een aantrekkelijk tarief.

Trainingstijden en locaties

Dag Tijd Training Locatie
Maandag 19:00-20:00u Fietsen + Hardlopen (Jeugd) Breda Wielerparcours
Terheijdenseweg 520
4826 AB Breda
19:00-20:30u Fietsen + Hardlopen
Dinsdag* 20:15-21:15u Zwemmen Zwembad De Wisselaar
Terheijdenseweg 494
4826 AB Breda
Woensdag** 18:00-19:00u Zwemmen (Jeugd) Zwembad Sonsbeeck
Pieter-Christiaanstraat 2
4811 PS Breda
19:00-20:30u Hardlopen Atletiek Vereniging Sprint
Dr. Schaepmanlaan 4
4837 BW Breda
Donderdag* 20:15-21:15u Zwemmen Zwembad De Wisselaar
Terheijdenseweg 494
4826 AB Breda
Vrijdag*** 19:00-20:30u Kracht Sport Assistance
Pieter Christiaanstraat 2
4811 PS Breda
  • *) Tijdens de zomersluiting van het zwembad vinden er zwemtrainingen plaats in de Galderse Meren. Er wordt verzameld op parkeerplaats P2 waarna om 19:00 uur wordt gestart met zwemmen. Zie de plattegrond voor de verzamelplaats.
  • **) Op de woensdagavond (looptraining) wordt er verzameld bij atletiek vereniging AV Sprint.
  • ***) Dit is een samenwerking met Sportassistance. Onze leden kunnen tegen een aantrekkelijk tarief, onder professionele begeleiding, werken aan kracht en core stability.

Trainingsschema

Het trainingsschema (jaarplanning) bevat een indicatie van de vorm en intensiteit van de trainingen per week/maand. Je kunt zodoende een inschatting maken van welke training je kunt verwachten en zelf bepalen hoe dit past binnen je eigen schema van de week of maand. Het trainingsschema wordt, na input van de betreffende trainer, gedurende het seizoen bijgewerkt/aangevuld.

Onze Trainers

Naam Discipline
Annie de Vos Zwemtrainster
Wim Vermeij Zwemtrainer
Stijn van Gils Zwemtrainer
Jetse Scholma Zwemtrainer
Marleen van Roesel Zwem-/Fietstrainster
Arnoul van Vugt Zwem-/Fietstrainer
Jan ten Velde Fietstrainer
Henk Hamers Fietstrainer
Toin van den Broeck Looptrainer
Mark van Aert Jeugd-/ zwemtrainer
Claudia Winnemuller Jeugdtrainster

Contact