Wedstrijden

Kalender

Een groot aantal TVB-ers nemen deel aan diverse regionale, nationale en zelfs internationale circuits. Dit gebeurt zowel in teamverband (teamcompetitie), als individueel.
De wedstrijdkalender op onze website bevat een overzicht van NTB-gerelateerde wedstrijden.
Voor meer informatie over de triathlonbond verwijzen we je naar de website van de NTB, of naar de NTB kalender.

Teamcompetitie

Triathlon als teamsport, het kan in de teamcompetitie! Vijf wedstrijden, met competities in Noord en in Zuid Nederland. Enthousiaste verenigingsteams die de strijd met elkaar aan gaan, om promotie naar een hogere divisie af te dwingen. Individuele strijd en teamprestaties gaan hand in hand. De TVB doet zowel bij de dames als heren mee met verschillende teams in de Teamcompetitie. Voor komend seizoen hebben we drie dames teams in de Ere-, 1e en 3e divisie, en drie heren teams in de 1e, 2e en 3e divisie.
Wil jij ons team versterken en lijkt het jou leuk om voor de TVB in een team te starten? Ga dan naar de contactpagina en contact op met één van onze teamcaptains.

Evenementen

De Stichting Triathlon Evenementen Midden & West-Brabant organiseert een drietal wedstrijden in de omgeving van Breda:
• 24 februari 2024 : Crossduathlon Etten-Leur
• 14 april 2024 : Zwemloop Breda
• 09 juni 2024 : Triathlon Terheijden

Voor meer informatie zie de website van de stichting.

Clubkampioenschap

Sinds 2017 kent de TVB het huidige TVB Clubkampioenschap, als opvolger van de TVB-cup. Het Clubkampioenschap is een triahtloncompetitie verdeeld over 2 dagen. Het zwemonderdeel op dag 1 betreft 500 meter en vindt plaats tijdens de reguliere zwemtraining. Vervolgens worden op dag 2 het fiets- en looponderdeel afgewerkt. Er wordt dan 18 kilometer gefietst met aansluitend 4.2 kilometer hardlopen. Zwemmen vindt plaats in het zwembad en het fietsen en lopen gebeurt op de verkeersvrije wielerbaan. De gezwommen tijd wordt geregistreerd en meegenomen naar dag 2. De fietsstart gebeurt op basis van de door de deelnemer gezwommen zwemtijd: de snelste zwemmer mag als 1e starten, diegene met de 2e beste zwemtijd start als 2e enzovoorts. Het fietsonderdeel loopt direct door in het looponderdeel. Tijdens het fietsen mag er niet worden gestayerd. Diegene die als eerst finisht is de (overall) winnaar. De winnaar bij zowel de vrouwen als de mannen mag zich vervolgens een jaar lang TVB Clubkampioen noemen en de wisselbeker mee naar huis nemen.

Winnaars Clubkampioenschap TVB

Jaar Heren Dames
2023 Robbie Kerremans Marleen van Roessel
2022 Guido Jonkers Marleen van Roessel
2021 Erwin Langeler Marleen van Roessel
2020 Guido Jonkers Lotte Bakx
2019 Erwin Langeler Patricia van Dun
2018 Guido Jonkers Patricia van Dun
2017 Guido Jonkers Patricia van Dun

S.T.E.M. & W.B.

Contact